Email: Sales@screwjack.net
Tel: +86-0769-83061993

Service Hotline
+86-0769-83061993
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Животни век зупчаника зупчаника

Sijie Industrial Co., Ltd | Updated: Oct 09, 2017

Зупчасти зупчаник се користи за преношење кретања и снаге између две осовине које се пресецају. У општој машини, угао пресека између две осе осовине је једнак 90 ° (али не може бити једнак 90 °). Слично цилиндричним зупчаницама, зупчасти зупчаници имају индексиране конусе, гребенасте шипке, коријенске конусе и базе стубова. Конус има велики крај и мали крај, а одговарајући велики крајњи круг се зове индексни круг (његов радијус р), горњи круг, круг зуба и основни круг. Кретање пар зупчаника је еквивалентно пару конусних акорда за чисто ваљање

У дизајну пријеносног зупчастог погона, у складу са датим односом преноса, према горњој формули за одређивање вриједности два круга угла конуса.

Што се тиче угла конуса конуса зупчастог зупца и корена угла корена конуса величине, затим са два зглобна зупчаста зупчаста мењача на захтевима његовог горњег клиренса. Према националном стандарду (ГБ / Т 12369-1990, ГБ / Т12370-1990), употреба другог зупчастог зупчаника са горњим прорезом, два круга горњег јаза од великог краја до малог краја је једнака, Конус конуса и конуса корена зуба поклапа се са једном тачком. Али два круга врха конуса, због свог аутобуса паралелног са другим зупчаником са другим костимом конуса корена зуба у аутобусу, тако да конус више није са случајношћу индексног конуса. Ова врста зупчастих зупчаника је еквивалентна смањењу конуса зуба на малом крају зуба, чиме се смањује могућност конуса зуба; а радијус радијуса зуба је велики, погодан је за побољшање носивости, животног века и складиштења уља

Обрада буке

Зупчасти мењач је важан део механичког мењача који се широко користи у пару пријеноса зупчаника, због неизбежног постојања терена, зуба и других грешака у току операције ће произвести ударе удара који се јавља са затезањем брзине Фреквенција одговара Бука, појављује се трење између површине зуба због релативне клизне трење. Пошто су зупчаници основни делови погона мењача, смањење шума преноса је неопходно за контролу шума мењача. Генерално, бука преносног система се јавља углавном у следећим областима:

1. аспект дизајна зупчаника. Неправилан избор параметара, случајност је премала, неправилна модификација профила или нема модификације, структура мењача је неразумна и тако даље. Грешка у бази база обраде гвожђа и грешка профила зуба су превелики, бочни размак је превелик, површинска храпавост је превелика и тако даље.

2. Зупчаници и мењач. Збирна ексцентричност, тачност контакта је мала, паралелизам осовине је слаб, осовина, лежај, чврстоћа лежајева је недовољна, прецизност ротације лежајева није висока и празнина није одговарајућа.

3. Остали аспекти улазног обртног момента. Флуктуација обртног момента оптерећења, торзиона вибрација система вратила, равнотежа мотора и других парова преноса.

Има живот

Статистички подаци показују да је грешка мењача ветротурбине и даље око 50% грешке код избора лежајева, производње, подмазивања или употребе. Тренутно, због техничких услова и других разлога, домаћа јединица мегаватт класе основних компоненти, као што су мотори, мењачнице, лопатице, електронска контролна опрема и системи за закивање, многи се ослањају на увоз и користе се у овим великим ветробранским преносницима Котрљајући лежајеви, лежајеви за затезање, лежајеви за подмазивање и лежаји вретена у потпуности зависе од увоза. Због тога, прецизнији метод израчунавања лежајева је посебно важан за дизајн мењача ветрогенератора.

Због високе поузданости потребних за лежајеве, животни век лежишта обично није мањи од 130.000 сати. И зато што има превише фактора који утичу на живот умора лежишта, теорија трајања умора још увијек треба побољшати, а теорија животног лека у земљи и иностранству нема јединствени метод израчунавања који су прихватиле све индустрије .

Радна температура лежаја, вискозитет уља за подмазивање и чистоћа и фактори брзине, као што су животни век лежаја, значајно утичу на погоршање стања (подизање температуре, смањење брзине, повећање загађивача), животни век лежаја може бити значајно смањен. Утицај мењача ветротурбине са животним веком различитих фактора у дубинској анализи, како би се развила прецизнија калкулација животног вијека је домаћа индустријска индустрија, па чак и главни приоритет вјетроелектране


Istraga
Send
Kontaktirajte nas
Adresa: Xinji Road, Nancheng, Dongguanu gradu, provinciji Guangdong Kine.
Telefon: +86-0769-83061993
Faks: +86-0769-88057667
E-pošta: sales@screwjack.net
Copyright © Sijie Industrial Co., D.o.o. sva prava zadržana.