Email: Sales@screwjack.net
Tel: +86-0769-83061993

Service Hotline
+86-0769-83061993
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Обрада буке при преносу гума

Sijie Industrial Co., Ltd | Updated: Aug 23, 2017

Мењач је један од најважнијих механичких делова који се користе у ветрогенератору. Главна функција је преношење снаге вјетротурбине на генератор и добијање одговарајуће брзине.

Генерално, брзина ветрењача је врло ниска, која не може досећи брзину коју захтева генератор, тако да се мора остварити растом геар геар бок-а.

У поређењу са другим индустријским мењачем, због мењача вјетроелектране, инсталираног на десетине метара или више од стотинак м висине од приземне уске кабине, њеног запремине и тежине кабине, торња и основе, оптерећења вјетра јединице, инсталације и трошкови одржавања итд. имају значајан утицај, стога је нарочито важно смањити укупне димензије и тежину. Истовремено, због неугодности одржавања и високих трошкова одржавања, дизајн вијек трајања мењача обично је 20 година и захтевност поузданости је изузетно строга. С обзиром на величину и тежину и поузданост често су непоправљиве контрадикције, дизајн и производња ветроелектричних мењача често су у дилеми. Целокупна фаза дизајна треба да буде заснована на захтевима поузданости и радног века, и поређење и оптимизација преносне шеме врши се са минималном запремином и минималном тежином. Дизајн конструкције треба да задовољи снагу преноса и ограничење простора као премисе, колико је то могуће, структура је једноставна, операција је поуздана, одржавање је погодно; обезбедити квалитет производа на свакој линији у производном процесу; у раду, стање рада кутије за пренос (температура лежаја, вибрације, температура уља и промена квалитета итд.) морају се пратити и одржавати у реалном времену у складу са стандардом.

Пошто линијска брзина конуса не може бити превише висока, називна брзина уласка у мењач се постепено смањује с повећањем капацитета уређаја, а номинална брзина мегавата није већа од 20р / мин. Са друге стране, номинална брзина генератора је углавном 1500 или 1800р / мин, тако да је брзина великог мењача брзине ветра око 75 ~ 100. Да би се смањила запремина мењача, кутија брзине вјетра изнад 500 кв обично прихвата планетарни пренос снаге .У заједничкој структури од 500кв ~ 1000кв има 2 нивоа паралелне оси + 1 и паралелне осовине + 2 планетарног преноса. Мењач мењача користи 2 нивоа паралелну осу + 1 планетарну структуру погона. Због релативне сложености планетарне структуре преноса и тешкоћа обраде великог унутрашњег зупчаника, трошак је релативно висок, иако се двостепени планетарни пренос користи као пренос НВ

користите

1. Убрзано успоравање, што се често говори о мењачу мењача.

2. Промените правац преноса. На примјер, сила која је правоугаона према другој оси може се пренијети са два вентилатора у облику зупчаника.

3. Промените обртни моменат ротације. Што је брзина са истим условима снаге, мањи је обртни момент вратила и обрнуто.

4. Функција раздвајања: можемо постићи сврху раздвајања мотора са оптерећења сепарацијом два оригинална зупчастог зупчаника, као што је кочница.

5. Дистрибуција електричне енергије. На пример, можемо користити мотор за погон више оса од главне осовине мењача како би се постигла функција једног мотора који вози више терета.

Обрада буке

Зупчаста кутија је важан део широког аспекта механичког преноса, јер се неизбежно појављује грешка у профилу тона и зуба у процесу рада на фреквенцији мреже која одговара утицају и шуму, бука услед релативног клизног трења између зубних површина. Пошто је степен преноса основни део преноса мењача, неопходно је смањити шум брзине како би се контролисао бука мењача. Генерално гледано, бука прелазног система углавном је узрокована сљедећим аспектима :

1. Дизајн зупчаника. Избор параметара је неправилан, преклапање је мало, облик зубног профила је неисправан или неизграђен, структура мењача није разумна. У аспекту машинске обраде, грешка основног тона и грешка при формирању зуба су превелике, површина зуба је превелика, површинска храпавост је превелика.

2. Кутија за брзину и мењач. Ексцентрична монтажа, тачност при ниском контакту, хоризонтална разлика осовине, осовине, лежаја, лежаја, лежаја, прецизности ниске ротације и неправилног очвршћавања.

3. Улазни момент у другим подручјима. Флуктуација обртног момента оптерећења, торзиона вибрација осовине, равнотежа мотора и других пар.


Istraga
Send
Kontaktirajte nas
Adresa: Xinji Road, Nancheng, Dongguanu gradu, provinciji Guangdong Kine.
Telefon: +86-0769-83061993
Faks: +86-0769-88057667
E-pošta: sales@screwjack.net
Copyright © Sijie Industrial Co., D.o.o. sva prava zadržana.